Onze afdeling

Bij juwelier Van der Vlerk zijn er zes werknemers belast met specifieke taken in het ontwikkelingsproces:

Steven zorgt voor alle inkopen van oud gouden is 1×24 uur bereikbaar. Voordat er wordt overgegaan tot de opkoop van oud goud wordt het eerst met een speciale vloeistof en apparaat geijkt om het gewicht en goudgehalte te bepalen. Dit geschiedt ook om nep goud te detecteren.

Cindy werkt aan de 3d design van onze juwelen. Zij maakt op de computer een driedimensionale tekening en print deze in een speciale was, deze methode wordt ook slingergieten genoemd.Vervolgens wordt het ontwerp geëxamineerd voor nodige veranderingen en bij goedkeuring overgedragen aan Patrick, de goudsmid.

Patrick is gespecialiseerd in het bewerken van goud en andere (edel)metalen. Hij bestudeert vervolgens het 3D model en zet dit, samen met zijn assistent Esteban,met behulp van legeringen om in het nodige edelmetaal. Verder zorgt hij voor de juiste afmeting, de nodige graveringen en fijn werk aan elk juweel waarmee hij belast is tot het plaatsen van de zetrand of klauwenwaarin de edelsteen geplaatst wordt en geeft het juweel vervolgens aan Jeff.

Jeff is belast met het zetten van diamanten en hij zorgt ervoor dat de zetrand of klauwen van de zetkast nietmeer dan een halve mm boven de zetrand van de steen uitkomt. De steen wordt eerst op ten minste vier plaatsen met een vlak zetstaalgecentreerd en dan licht aangedrukt over de gehele omtrek. Melissa is de verkoopster van deze sieraden. Zij plaatst, in afstemming metPeter, de prijskaartjes van elk juweel en regelt deze naar soort, gewicht en formaat in de etalagekast. Voor bestellingen, vermakingen en eventuele reparaties is ook Melissa de contactpersoon. De openingstijden zijn van Ma. – Vr.om 7.15u – 15.00u en op Za. van 8.30u – 13.30u. Op de Zondagen zijn wij gesloten, tenzij er anders is afgesproken met een klant.

Esteban is deskundig enbelast met alle reparaties van de juwelen. Hij verwarmt de te solderen deeltjes en laat het soldeer, een legering van een edelmetaal gelijk aan dat van het werkstuk, als verbindingsmiddel ertussen vloeien.Hierbij wordt gebruikgemaakt van een vloeimiddel, traditioneel borax.